تعدادی از دانشجویان دوره بیرمنگهام واحد بینالملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر وضع فرهنگی بسیار نامناسبی به ویژه در انگلیس دارند و با وضع نامناسبی در بزمهای شبانه حضور مییابند.
به گزارش رجانیوز، یک منبع آگاه در گفتوگو با فارس با بیان اینکه واحد بینالملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر قراردادی با دانشگاه بیرمنگهام انگلیس منعقد کرده و دورهای را تحت عنوان دوره بیرمنگهام برگزار میکند، افزود: 3 سال از این دوره در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و یک سال آن در انگلیس برگزار میشود و مدرک نیز از سوی دانشگاه انگلیسی برای دانشجویان صادر میشود.
وی تاکید کرد: مسئولان وزارت علوم با برگزاری چنین دوره هایی آنهم در سطح لیسانس (نه تحصیلات تکمیلی) موافق نیستند اما دانشگاه ها بخاطر درآمد زایی و سود سرشار واگذاری چنین امتیازی، اقدام به پذیرش دانشجو کرده و هیچ نظارتی هم به رفتار دانشجویانشان در خارج کشور ندارند.متاسفانه انعقاد چنین قراردادهایی در سایر دانشگاه ها در حال افزایش است و بجای ارتقای سطح علمی و فرهنگی جنبه درآمد زایی بیشتر مد نظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در دانشگاه امیرکبیر در سال 83 نخستین گروه از دانشجویان وارد این دوره شدهاند، اظهار داشت: برخی از این دانشجویان که اکثراً از مناطق مرفه تهران هستند، دارای وضع فرهنگی نامناسبی بودند و حضور آنان با وضع نامناسب در دانشگاه با اعتراض دانشجویان دانشگاه امیرکبیر مواجه شد از این رو واحد بینالملل این دانشگاه در تهران نیز به ساختمانی جداگانه منتقل شد.
این منبع آگاه با بیان اینکه تاکنون بیش از 600 دانشجو در این دوره شرکت کردهاند، گفت: هزینه هر ترم برای هر دانشجو در دانشگاه امیرکبیر حدود 13 میلیون تومان است و این دانشجویان باید هزینه بسیار بالایی را هم بابت دوره یک ساله پایانی در بیرمنگهام بپردازند.
وی با اشاره به اینکه نحوه گرفتن دانشجویان این دورهها نیز مشخص نیست، گفت: طی روزهای اخیر عکسهایی از جلسات برخی از این دانشجویان در بیرمنگهام در اختیار قرار گرفته که حاکی از حضور بسیار زننده برخی از این دانشجویان در بزمهای شبانه است.
براساس بخشنامه وزارت علوم دورههای واحدهای بینالملل دانشگاهها فقط در مناطق آزاد امکان برگزاری دارد و این بخشنامه از سال 86 لازمالاجرا بوده اما دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر خلاف این بخشنامه در سال 86 نیز دوره بیرمنگهام را در تهران برگزار کرد و با توجه به فشارهای وزارت علوم پیگیر است تا دوره را برای سال آینده به مناطق آزاد منتقل کند.
مسئولان وزارت علوم معتقدند هر دانشگاهی که مجوز برگزاری این دورهها را بگیرد نسبت به تمام مسائل آموزشی، فرهنگی و ... دانشجویان در طول دوره مسئول است اما مسئولان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اظهار بیاطلاعی از وضع نامناسب فرهنگی دانشجویان در بیرمنگهام، با این استدلال که دانشجویان این دوره دانشجوی امیرکبیر نیستند، مدعی هستند که دانشگاه هیچ مسئولیتی نسبت به وضع دانشجویان در مدت یک سال حضور آنها در خارج از کشور ندارد.
فارس به علت اشاعه فحشا و زننده بودن عکسهای این عده از دانشجویان از انتشار آنان معذور است.
فارس برای روشن شدن ماجرا به سراغ مسئولان دانشگاه (روابط عمومی و دفتر ریاست)رفت اما این مسئولان در گفتوگو با خبرنگار فارس، تنها خواهان عدم انتشار این خبر شدند. |